Postpartum

Postpartum eli lapsivuodeaika eli taianomaiset ensiviikot ovat herkkää ja kaunista aikaa synnytyksen jälkeen.

 

Siinä missä synnyttäjän keho palautuu synnytyksestä, on vauvan lisäksi koko perhe syntynyt uudelleen. Postpartum on tunteiden värittämää aikaa, kun arki on hikeä, verta ja tihkuvia rintoja. Samaan aikaan olo on autaan onnellinen, kuin olo saattaa tuntua epävarmalta, uudelta ja haastavalta. 

 

Postpartumin on perinteisesti ajateltu kestävän 40 päivää, joista on sanottu, että synnyttäjän tulisi viettää ensimmäinen viikko sängyssä, toinen sängyllä, kolmas sängyn läheisyydessä ja siitä pikkuhiljaa lähteä valloittamaan ympäristöä hiljalleen.

 

Tämä takaa sen, että synnyttäjän keho paranee synnytyksestä ja istukan jättämä haava pääsee paranemaan. Samalla synnyttäjä pääsee luomaan yhteyttä vauvan kanssa pesien. Vauvalle iholla vietetty alku antaa lempeän siirtymän kohdun ulkopuoliseen elämään. Imetys pääsee alkamaan rauhassa, kun ensiviikot on pyhitetty pesimiselle ja levolle. 

 

Tänä aikana synnyttäjää tulisi hoivata ja ruokkia sekä jonkun muun kantaa vastuu kotiaskareista. Näin taataan alku, jossa synnyttäjä saa keskittyä tärkeimpään, vauvan hoitoon. 

Kumppanin rooli synnytyksen jälkeen muuttuu ja joskus uusi rooli voi tuntua työntäyteiseltä. Yhtäkkiä tehtävänä on kodin huoltaminen; ruuanlaitto, siivous, kaupassakäynti, synnyttäjän ja vauvan sekä mahdollisten sisarusten hoitaminen. Samalla sitä on syntynyt itsekin vanhemmaksi.

 

Ensiviikkoihin kannattaa valmistautua hyvissä ajoin jo odotusaikana pohtien, minkälaisia tarpeita juuri teidän perheellä on ja mitkä on ne kohdat, joissa te tarvitsette tukea ja apua. 

 

Vanhemmuus opettaa antautumaan avun  pyytämiselle ja ensiviikkojen ajaksi kannattaa valita lähelleen ne ihmiset, jotka tuovat tukea ja antavat tilaa sille, että te saatte muotoutua perheenä omaan muotoonne. 

 

Ensiviikkoina voi hyvin pyytää muutamalta ystävältä ja sukulaisilta läsnäolevaa apua. Toiveet voi jo ennakkoon informoida, jotta vauvan synnyttyä voitte keskittyä uuteen arkeen.

 

Doula on arvokas tuki ensiviikkoina. Postpartumdoula ymmärtää ensiviikkojen herkkyyden, pyhyyden ja tarpeet. Hän osaa huomioida perheen jokaista jäsentä ja tarjota oikeanlaista tukea, jotta perhe saa keskittyä vauvaan tutustumiseen ja lepoon. 

 

Minusta saat läsnäolevan tuen taianomaisiin ensiviikkoihin. Mikäli sinulla on tarpeeksi apua ensiviikoiksi, mutta haluaisit suunnitella postpartum aikaa yhdessä, niin kanssani voit myös suunnitella postpartumia doulatapaamisen yhteydessä odotusaikana. 

Postpartumdoulaus on verovähennyskelpoinen! Saat vähennettyä 60% paketin hinnasta seuraavan vuoden verotuksessa.

Hoivaa

Postpartum-käynneillä teen usein hierontaa synnyttäjälle ja vauvalle. Hoivattuna keho pääsee palautumaan odotusajasta ja synnytyksestä sekä luo turvallisuuden tunnetta uuden elämänvaiheen kynnyksellä. MIkä olisikaan ihanampaa kuin lempeä hierontahoito oman kodin lämmössä.

Tukea kotiaskareisiin

Miltä kuulostaisi, jos joku muu hoitaisi kodin siistimisen kerran viikossa, jotta sinä pääset lepäämään ja olemaan vauvan kanssa.

Vinkkejä vauvan hoitoon

Olen koulutettu imetysohjaaja. Käyntien yhteydessä saat tarvittaessa tukea imetykseen, voimme esimerkiksi tarkistaa imuotteen ja keskustella imetykseen liittyvistä haasteista. Voin myös antaa hoivaa vauvalle vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan avulla. Hieronnalla saa helpotettua vauvan kehon kireystiloja ja mahdollisia suun alueen jumeja. Hieronta auttaa vauvaa sopeutumaan kohdun ulkopuoliseen elämään. Jokainen vauva ansaitsee tulla hoivatuksi syntymän jälkeen.

Kun valitset minut doulaksesi Postpartumiin

Kun valitset minut doulaksesi olemme yhteydessä watsapin välityksellä. Lähetän sinulle jo ennen synnytystä materiaaleja, joiden avulla voitte suunnitella postpartumia, valmistautua imetykseen ja lempeään uuteen alkuun. Alla pääset kurkkaamaan postpartum paketit. Postpartumdoulapalvelu on kotona suoritettavaa hoitotyötä ja on verovähennyskelpoinen. Voit vähentää paketin hinnan seuraavan vuoden verotuksessa kotitalousvähennyksissä. Paketin hinnasta vähennetään omavastuu 100€, jonka jälkeen vähennyskelpoinen osuus on 60%, jolloin sinulle jää itsellesi maksettavaa 40% paketin hinnasta omavastuun jälkeen. Alta näet eriteltynä paketin hinnan verovähennyksen jälkeen. (sis. omavastuuosuuden)

 

Postpartumpaketit

Postpartum käynnin sisältö sovitaan aina erikseen kunkin perheen toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Sisältö voi olla esimerkiksi:

 • Hierontahoito synnyttäjälle
 • Hierontahoito vauvalle
 • Imetysohjaus
 • Kotiaskareita
 • Kaupassakäynti
 • Isompien sisarusten leikittämistä
 • Keskusteluseuraa

Ennen ensimmäistä käyntiä saat seuraavat materiaalit taianomaisten ensiviikkojen suunnittelua varten:

 

 • Opas omannäköiseen postpartumiin ja imetykseen
 • Postpartum-kirje ja ohjeistus vierailijoille 

 

Postapartum käyntien välissä saat seuraavat materiaalit jaksotetusti:

 • Lantionpohja tutuksi -harjoitteet
 • Viisi vinkkiä 
4*2h postpartumkäynti
6*2h Postpartumkäynti
8*2h Postpartumkäynti

Unelmien postpartum - doulatapaaminen

Suunnitelma postpartumiin

Unelmien postpartum on tapaaminen, jonka aikana suunnittelmme yhdessä perheenne näköisen postpartumajan. 

Tapaaminen on vastaanotollani Herttoniemessä tai erikseen sovitusti kotonanne. Tapaamiselta saat mukaasi kattavan materiaalipankin synnytyksen jälkeistä aikaa varten.

Tapaamisen sisältö:

 

 • Käymme läpi mahdollisen edellisen postpartum ajan ja imetyskokemuksen
 • Keskustelemme perheenne toiveista postpartum-ajan suhteen
 • Saat tulosteena postpartum kirjeen sekä ohjeistuksen vierailijoille synnytyksen jälkeen. 
 • Saat oppaan omannäköiseen postpartumiin sekä imetykseen. 
 • Viisi ravintorikasta välipalaa Postpartumiin -ohjekirjan
 • Lantionpohja tutuksi -harjoitteet
Varaa aika Tapaamiselle

Varaa aika Herttoniemeen vastaanotolle Timman kautta  napautttamalla alla olevaa hintaa. Voit myös varata ajan wats apin kautta viestillä, numerosta 0505595509.

Palautetta perheiltä

Kun pohdit minua doulaksesi

Toimi näin

01 Ota yhteyttä

Ota yhteyttä watsapissa tai sähköpostilla ja sovitaan maksuton tutustumistapaaminen

02 Tutustumistapaaminen

Tutustumistapaamisen kesto on n. 60min joko vastaanotollani Herttoniemessä tai etänä watsapin välityksellä. Tapaamisella kerron itsestäni ja doulapaketistani ja sen jälkeen saatte rauhassa pohtia olisinki sopiva tuki matkallenne.

03 Kun valitsette minut doulaksenne

Lähetän sopimuksen, jossa sovimme tarkemmin tapaamisten ajankohdasta ja maksusuunnitelmasta.

04 Yhteydenpito

Yhteydenopito toimii watsapin välityksellä (tai muun sovitun sovelluksen kautta.) Ennen tapaamisia saat materiaalia ennakkoon, joiden avulla pääset valmistautumaan joko synnytykseen tai postpartumiin. ​

Haluatko sopia tutustumis-tapaamisen?

Täytä tietosi lomakkeeseen, niin olen sinuun yhteydessä pikimmiten.

© 2024 Exclusive interior. All Rights Reserved.