Odotusajan hieronta

Odotusajan hieronta on hellivää ja kokonaisvaltaista hoitoa odottajalle.

 

Odotusaikana keho ja mieli käyvät läpi monenlaisia muutoksia fyysisesti, psyykkisesti sekä hormonaalisesti. Kun vatsa kasvaa kehon painopiste muuttuu ja nestekierrolle jää vähemmän tilaa. Lantion alue ja selkäranka rasittuvat uudella tavalla.

 

Hieronta auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa mahdollisesti olevia jännityksiä ja valmistamaan kehoa tulevaan synnytykseen. Lapselle paras kasvualusta on hyvinvoiva äiti.

 

Hoidossa huomioin äidin tunteet, henkisen mielentilan ja fyysiset oireet kokonaisvaltaisesti. Hieronnan aikana voidaan keskustella toiveestasi riippuen imetyksestä, edellisestä odotusmatkasta ja -synnytyskokemuksesta.

 

 

 

 

Usein kysyttyä

Hieronta mm.

-Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä.

-Lisää verenkiertoa, jolloin sekä raskaanaolevan että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.

-Helpottaa raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia

-Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta.

-Helpottaa lihaskipuja ja lihaskramppeja. Vähentää ischiastyyppistä pakaraan ja alaraajoihin säteilevää kipua laukaisemalla lihasjännitystä pakaran ja reisien alueelta.

Hieronnalla voidaan helpottaa liitoskipuja. Lantion seudun lihasjännitystä helpottamalla saa usein apua liitoskipuihin. 

 

Hoidon yhteydessä annan myös harjoitteita, joilla voit tukea kehoa ja helpottaa liitoskipuja kotioloissa.

Hieronta valmistaa kehoa tulevaan synnytykseen sekä auttaa vähentämään synnytyskipua.

Odotusaikainen hieronta nopeuttaa palautumista synnytyksen jälkeen.

Mikäli sinulla on haasteita, johon hieronnalla ei saada toivottua apua, ohjaan aina eteenpäin osaavalle taholle, esim. fysioterapeutille/osteopaatille/kiropraktikolle.

Odotusaikana hieronnassa voi käydä niin usein kuin hyvältä tuntuu. Toisille säännöllinen hieronta 2-4vkon välein sopii, toiset käyvät tarpeen mukaan 2-4 kertaa raskausaikana ja osa käy muutaman kerran tiheämpään hoitamassa akuuttia kehon jännitystilaa.

Asennot tuetaan odotusajan hierontaan suunnatuilla hierontatyynyillä. Hieronta tapahtuu joko kylki- tai selinmakuulla tai tuolin päällä istuen.

Olen hierojana lempeä ja napakka. Olen opiskellut urheiluhierojaksi ja sitä kautta tykkään käyttää pehmeitä otteita pyyhkeen läpi, jolloin lihaskireydet saavat tilaa ja verenkierto pääsee virtaamaan paremmin lihakseen.

 

Otteeni ovat rauhallisia ja usein hieronnan aikana pääsee vaipumaan rentouden tilaan. Yhdistelen pehmeän napaksti lihaskireyksiä avaavia otteita sekä rauhallisen rentouttavia sivelyitä. Huomioin äidin aina kokonaisvaltaisesti sekä mielen että kehon kautta.

Teen kotikäyntejä sopimuksen mukaan. Kotikäynteihin lisätään bensakulut 40snt/km.

ota yhteyttä

Marina Seppä

Hiihtomäentie 31, 00800 Helsinki

p. 0505595509

e-mail: marina.seppa@gmail.com