Doula

Doulana olen lämmin, lempeä ja läsnä. Olen herkkä & hauska ja lupaan kulkea perheenne matkassa koko sydämelläni.

 

Minusta saat kanssakulkijan odotusmatkalle, synnytykseen sekä lapsivuodeaikaan.

Odotusaikana tapaamme ja tutustumme toisiimme sekä perheenne synnytystoiveisiin. Tuen sinua, kumppaniasi sekä mahdollisia sisaruksia synnytyksen aikana sekä ensihetkinä vauvan synnyttyä.

 

Doulaan kotisynnytyksissä, vapaasynnytyksissä sekä sairaalasynnytyksissä Uudellamaalla.

Kun harkitset minua doulaksi ota rohkeasti yhteyttä ja varaa tutustumistapaaminen. Tutustumistapaamisen jälkeen voit rauhassa miettiä, olisinko sopiva kanssakulkija synnytysmatkallenne.

 

Tutustumistapaaminen on maksuton ja se voi olla joko etänä tai Herttoniemen vastaanotollani.Tutustumistapaaminen voi olla myös lounas tai kävely yhdessä sovitussa paikassa.

Jokaisella on yksilöllinen matka raskauteen ja sitä kautta vanhemmuuteen.  Ansaitset turvallisen, arvojesi mukaisen ja omannäköisen synnytyskokemuksen valitsemassasi paikassa.

 

Toimin toiveitasi ja valintojasi kunnioittaen. Koen tärkeäksi, että koet olosi luottavaiseksi, kuulluksi, tuetuksi ja vahvaksi kysyessäsi kysymyksiä, päätöksiä tehdessä ja matkatessasi polullasi odotusajan läpi vanhemmuuteen.

Henkinen tuki

Doula kannattelee synnytystilan tunnelmaa ja tsemppaa silloin, kun synnyttäjällä meinaa usko loppua. Doula on henkinen tuki myös kumppanille sekä sisaruksille.

Fyysinen tuki

Doula tarjoaa lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja, kuten hierontaa ja akupainantaa. Tapaamisilla doula ohjeistaa kumppanille kivunlievityskeinojen käyttöä, jotta kumppani osaa antaa tarvittavaa tukea synnytyksessä.

Tiedollinen tuki

Doula tarjoaa tiedollista tukea ennen synnytystä sekä synnytyksen aikana. Synnytysdoulapakettiini kuuluu kattava paketti tiedollista materiaalia synnytykseen- ja ensiviikkoihin valmistautumisen tueksi.

Kun valitset minut doulaksesi

Kun valitset minut doulaksesi olemme yhteydessä watsapin välityksellä. Lähetän sinulle  ennen tapaamisia materiaalia odotukseen, synnytykseen sekä ensi viikkoihin valmistautumiseen liittyen. Tapaamisilla meillä on rauhassa aikaa keskustella teidän perheelle tärkeistä aiheista.

Synnytysdoula-paketti

kaksi 2h tapaamista ennen synnytystä

Ensimmäisellä tapaamisella käydään läpi ajatuksianne ja pelkojanne odotukseen ja synnytykseen liittyen. Ennen tapaamista saat 3 erilaista materiaalia, joiden avulla voit pohtia ajatuksiasi odotusaikaan ja synnytykseen liittyen, joiden pohjalta voimme keskustella synnytykseen liittyvistä toiveista. Halutessasi voimme tehdä yhdessä joogaharjoituksen.


Toisella tapaamisella käymme usein läpi lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja ja harjoittelemme niitä yhdessä kumppanin kanssa. Ennen tapaamista saat materiaalia, joiden avulla pääset valmistautumaan synnytyksen jälkeisiin viikkoihin. 

Synnytyspäivytys ja läsnäolo synnytyksessä

Synnytyspäivystys on yhteensä 4 viikkoa usein 38+0-42+0.

Päivystysaikana olen tavoitettavissa puhelimen välityksessä ympärivuorokauden. 


Synnytyksen alkaessa tulen paikalle, kun toivotte. Lupaus minulla on olla paikan päällä kahden tunnin sisällä kutsusta. 

2h Tapaaminen synnytyksen jälkeen

Synnytyksen jälkeisellä käynnillä käymme yhdessä keskustellen läpi synnytyskokemusta. Tapaamisen kesto on 2h ja sen aikana on myös mahdollista tehdä hierontahoito vauvalle, tarkistaa imuote / ohjata imetystä mikäli tarpeen. 

Hetidoulaus

Ilman päivystystä

Hetidoulaukseen ei kuulu päivyystystä, vaan tulen paikalle synnytykseen, mikäli olen vapaa. Tuon mukanani 100% läsnäolon, tuen ja turvallisen kohtaamisen. Tarjoan lääkkettömiä kivunlievityskeinoja ja tuen kumppania läpi synnytyksen. Olen paikalla aina ensi-imetykseen saakka. 

 

 

Hetidoulaus sopii sinulle:

  • joka olet pohtinut doulaa synnytykseen, mutta haluat vasta synnytyksen hetkellä tehdä päätöksen doulan läsnäolosta.
  • joka koet synnytyksen alkaessa haluavasi lisää tukea,
  • jonka synnytys käynnistyy siihen aikaan päivästä ettei kumppani ehdi olla läsnä alusta alkaen.
  • jonka synnytys on alkanut pitkällä latenssivaiheella ja kaipaat tukea ja rohkaisua luottaa synnytyksen luonnolliseen kulkuun tai
  • joka kaipaat lisäkäsiä isompien sisarusten kanssa.

 

Tilanteita on monenlaisia. Synnytyksen hetkellä voi vielä hyvin ottaa doulaan yhteyttä. 

Tapaaminen synnytyksen jälkeen

Hetidoulauspakettiini kuuluu tapaaminen synnytyksen jälkeen, jossa käymme yhdessä läpi synnytyskokemusta.

 

Tapaamisen aikana on mahdollisuus esim. imetysohjaukseen tai vauvahierontaan.

Toimi näin:

Kun synnytyksesi käynnistyy ja haluat minut paikalle. Soita tai lähetä tekstiviesti minulle numeroon

p. 0505595509. Tulen paikalle mikäli olen vapaa.

Palautetta perheiltä

Kaikille doula-asiakkaille hieronnat -15%

Kun pohdit minua doulaksesi

Toimi näin

01 Ota yhteyttä

Ota yhteyttä watsapissa tai sähköpostilla ja sovitaan maksuton tutustumistapaaminen

02 Tutustumistapaaminen

Tutustumistapaamisen kesto on n. 60min joko vastaanotollani Herttoniemessä tai etänä watsapin välityksellä. Tapaamisella kerron itsestäni ja doulapaketistani ja sen jälkeen saatte rauhassa pohtia olisinki sopiva tuki matkallenne.

03 Kun valitsette minut doulaksenne

Lähetän sopimuksen, jossa sovimme tarkemmin tapaamisten ajankohdasta ja maksusuunnitelmasta.

04 Yhteydenpito

Yhteydenopito toimii watsapin välityksellä (tai muun sovitun sovelluksen kautta.). Ennen tapaamisia saat materiaalia ennakkoon, joiden avulla pääset valmistautumaan joko synnytykseen tai postpartumiin. ​

Usein kysyttyä

Doula on synnyttäjän tukihenkilö, joka tarjoaa fyysistä, henkistä ja tiedollista tukea synnyttäjälle ja synnyttäjän kumppanille raskausaikana, synnytyksessä ja synnytyksen jälkeen. 

Doula kuuntelee sinua odotusaikana ja tarjoaa tarvitsemaasi tukea. Hän on kanssasisko ja viisas nainen, joka valaa uskoa siihen että osaat synnyttää. 

Synnytyksessä hän painaa akupisteitä, täyttää synnytysammeen, muistuttaa juomaan, syömään ja käymään vessassa. On läsnä koko perheelle ja tukee kumppania sekä perheen muita jäseniä. Hän antaa tilaa ja synnytysrauhan sekä tarpeen tullen kannattelee läpi epätoivon hetkien. Hän on läsnä koko synnytyksen 100% läsnä. 

Doula on iso tuki ja apu kotisynnytyksessä. 

Kotona ollessa arki pyörii ympärillä ja lisäkäsille on tarvetta.

 

Kotisynnytystä suunnitellessa on hyvä pohtia omia sekä perheen tarpeita ja valita synnytystiimi niitä kuunnellen.

Kotisynnytyksessä voit valita tiimiisi yhden tai kaksi kätilöä sekä doulan. Osa synnyttää vapaasti ilman kätilön läsnäoloa ja pyytää paikalle kuitenkin doulan. 

 

Lisäksi synnytystiimiin voi palkata myös synnytysvalokuvaajan.

Hetidoulana tulen paikalle synnytyksen alettua valitsemaasi synnytyspaikkaan. Hetidoulaukseen ei kuulu päivystysaikaa, jolloin en 100% voi luvata pääseväni paikalle.

 

Tähän mennessä olen päässyt kysyttäessä paikalle. Vinkkaan sopivaa henkilöä, jos en itse pääse paikalle.

 

Hetidoulauspakettia voi täydentää yksittäisillä lisätapaamisilla.

 

Hetidoulaus on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos et ole varma haluatko doulan tukea koko odotusmatkalle tai jos synnytyksen alettua koet, että tarvitset viisaan naisen tukea ja kannattelua.

 

Minuun pääsee tutustumaan hierontavastaanotolla ja Synnytyskodan tapahtumissa etukäteen, jos harkitset hetidoulausta kohdallesi.

Olen lempeä, rauhallinen ja hauska. Kuuntelen herkällä korvalla ja aistin helposti ympäristön tarpeita.

 

Hierojan taustan ansiosta minulla on hyvä tuntemus anatomiaan ja ihmisen fysiologiaan. Doulana tuen sinua siihen miten voit arkisilla valinnoilla tukea kehoa synnytystä ajatellen. 

Voimme tehdä odotusajan joogaa tutustumiskäynneilä ja voit harjoitteista ottaa arkeen käyttöön mieleisimmät.

Doulaan. Olen ollut doulana yhdessä vapaasynnytyksessä. 

 

Muuta kokemuksesta löytyy koti-, sairaala- ja kaksosten sairaala synnytyksestä.

Haluatko sopia tutustumis-tapaamisen?

Täytä tietosi lomakkeeseen, niin olen sinuun yhteydessä pikimmiten.

© 2024 Exclusive interior. All Rights Reserved.